A 19 éves B. Zsolt júniusban egy II. kerületi fodrászüzletben csapott le. A Zsaru Magazin szerint késsel kényszerítette rá a 48 éves takarítónőt, hogy nézze végig, amint önkielégítést végez. A műsorért cserébe pénzt is követelt az asszonytól, aki annyira megijedt tőle, hogy 24 ezer forintot nyomott a markába.

A férfival szemben személyes szabadság megsértése, szeméremsértés és kifosztás miatt indult eljárás, de mivel egy zsarolási ügy miatt is keresték, a rendőrök egyesítették a két eljárást. A XX. kerületi nyomozóknak végül egy kamerafelvétel segítségével sikerült beazonosítaniuk őt.

Az ügyészség július 22-én gyorsított eljárásban bíróság elé állította, a bíró másfél év szabadságvesztésre ítélte, végrehajtásában két évre felfüggesztve. B. Zsoltnak ez sem szegte kedvét, szeptember 3-án este a csepeli Árpád utcában megfenyegetett egy 29 éves nőt: ha nem tart vele, megkéseli, majd egy lépcsőház előtt felszólította, elégítse ki őt orálisan. A nő tiltakozott, mire a férfi megkérdezte, mi mást tud felajánlani. A sértett odaadta 12 ezer forintját, remélve, elengedi. B. Zsolt elvette a pénzt, de nem tágított szexuális igényétől. A sértettet egy arra járó férfi mentette ki szorult helyzetéből. Személyes szabadság megsértése és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást B. Zsolt ellen, szeptember 7-én elrendeltük a körözését

– idézte fel Kanyó Attila törzszászlós, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

Az erőszakoskodó szeptember 9-én újra akcióba lépett, a csepeli Mars utcában támadott rá egy 21 éves nőre. Őt azzal környékezte meg, hogy engedje be a házba, mert nincs hol aludnia. A nő megsajnálta, ezért igent mondott neki. Amikor aztán belépett a lakásba, fojtogatni kezdte, majd a hajánál fogva a földre lökte sikoltozó áldozatát, és elmenekült. Ebben az ügyben magánlaksértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt indult ellene eljárást.

A rendőrök ismert tartózkodási helyein továbbra sem találták meg B. Zsoltot, de Paládi Zoltán és Németh Béla körzeti megbízottak szeptember 11-én egy XXI. kerületi buszmegállóban felfigyeltek rá.

„Kiugrottam a szolgálati kocsiból, és felszólítottam, igazolja magát. Eldobta a hamburgerét, és lélekszakadva rohanni kezdett. Utánairamodtam, és miközben kollégám a rendőrautóval igyekezett elé vágni, bokrok, háztömbök között követtem. Beláthatta, úgyis utolérem, mert megállt, és lefeküdt a földre” – emlékezett vissza Paládi Zoltán.

B. Zsolt most egy darabig biztosan nem fog rohangálni: a bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását.