Kiderült, kik lövöldöztek múlt éjjel a Vas Gereben utcában: mint a police.hu írja, M. Gyula 21 éves és M. Pál 18 éves budapesti lakosokat gyanúsítják, mert „egy gépjármű adás-vétele miatt nézeteltérés alakult ki két csoport között”. De még két embert keresnek.

A XIX. kerületben október 14-én, délután fél hatkor, a Nádasdy utca és a Vas Gereben utca kereszteződésében zajlott a balhé, bár a kérdéses kocsi már korábban gazdát cserélt. Aztán

a kialakult vita hevében a csoport egyik tagja egy gáz-riasztófegyverből több lövést adott le a másik csoport tagjára, miközben hangosan megfenyegette. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrök először M. Gyulát azonosították, őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével. Éjjel fél kettőkor már el is fogták, kihallgatták, őrizetben van. M. Pált délben fogták el, a VIII. kerületben. 

A fővárosi rendőrök további két férfit keresnek még az esettel kapcsolatban: az alábbi kép bal oldalán látható Seres Tibort, és a jobb oldalon látható Lakatos Károlyt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken szereplő személyekkel kapcsolatban információval rendelkezik, vagy őket felismeri, munkaidőben hívja a 06-1-292-9250-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöldszámon (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.