Két pennsylvaniai rendőr 42 évvel ezelőtt, 1973 júniusában egy laktanya mellett talált egy ponyvákkal és deszkákkal hevenyészetten letakart, levetkőztetett, minden ékszerétől, papírjától megszabadított női holttestet. A holttestet megtalálni nem volt nehéz, azonosítani annál inkább, tényleg semmi sem volt sem rajta, sem a környékén, ami segíthette volna az azonosítását - írja a Gawker.

A nyomozók ennek ellenére próbálták felderíteni az esetet. Odáig szűkítették a lehetséges áldozatok körét, hogy egy nem túl távoli gyermekotthonból korábban elszökött négy fiatalkorú. Négyük közül hármat megtaláltak a rendőrök, így jobb híján abban maradtak, hogy az áldozat akkor valószínűleg a negyedik eltűnt lakó, Betsy Langjahr.

„A nyomozások akkor is nehezek, ha csak egy rejtélyt kell megoldani, de itt a történet mindkét végén rejtély volt. Ki volt az áldozat? És ki ölte meg?” - mondta Nathan Trate, egy rendőr, aki nemrég újra elkezdte vizsgálni az ügyet. Úgy volt vele, hogy talán a modern technika segítségével sikerül valamit elérni a nem túl megnyugtatóan lezárt ügyben.

Régi rajzok alapján csináltatott egy mellszobrot az áldozatról, hátha talál olyan embereket, akik akkoriban ismerték, és felismerik. A nyomozó abban sem volt biztos, hogy valóban Langjahr volt az áldozata a 42 évvel ezelőtti gyilkosságnak. Úgyhogy olyan nagyon nem is csodálkozott, hogy a múlt héten jelentkezett nála az eddig halottnak hitt nő fia, és azt mondta, az anyja él, de nem akar a nyilvánosság elé állni, nehéz élete volt.

Vagyis most ott tart a nyomozás, mint 1973 júniusában, amikor két rendőr megtalálta egy nő holttestét a laktanya mellett: nem tudják, hogy ki az áldozat, sem azt, hogy ki ölhette meg.  Az ügy aktáit újra elővették, és abban bíznak, hogy sikerül talán valamit kideríteni a modern technikák felhasználásával.