A floridai Janiye Thomast tavaly augusztusban látták utoljára, de eltűnésére csak a múlt pénteken derült fény. A The Bradenton Herald szerint vasárnap a nagyanyja hívta fel a rendőröket, hogy a háza garázsában lévő fagyasztószekrényben egy holttestre bukkant, és az valószínűleg az unokájáé lehet. A gépet korábban az anya vitte át hozzá egy férfi segítségével. Ők lehetnek a felelősek a gyerek haláláért. 

A 11 éves lányt azután kezdték eltűntként keresni, hogy a helyi gyermekvédelmi szolgálat munkatársai pénteken megjelentek az anyánál, a 31 éves Keishanna Thomas-nál. Egy bántalmazással kapcsolatos bejelentés miatt mind az öt gyermekét ki akarták emelni a családból, de a házban csak a négy testvérét találták meg. Az asszonyt hiába faggatták, hogy merre van Janiye Thomas, semmit nem volt hajlandó mondani, ezért őrizetbe vették.

A holttest vasárnap a gyerek nagyanyjának és nagynénjének házából került elő. A két rokon a médiából értesült a gyerek eltűnéséről. Ekkor ugrott be nekik, hogy az anya kedden egy ismeretlen férfi segítségével vitte át hozzájuk a fagyasztószekrényt. Addig nem néztek bele, de a hírek fényében úgy döntöttek, hogy inkább ellenőrzik, mi van benne. Így találták meg a holttestet, majd azonnal kihívták a rendőrséget. A halottkémi vizsgálat még folyamatban van, ezért a rendőrök nem tudták megerősíteni, hogy valóban Janiye Thomas lehet-e az áldozat, de a helyszín és a körülmények alapján minden jel erre utal.

Mint kiderült, a kislánynak volt egy betegsége, ami kihatott az emésztésére és a bélműködésére. Nem mindig volt képes megmondani, hogy mikor kell mosdóba mennie, ezért anyja gyakran a fürdőszobába hagyta. Az asszonyt állítólag nagyon frusztrálta az állapota. Már csak azért is, mert a gyerek apja is egy hasonló egészségügyi problémák miatt vesztette életét. Nem kizárt, hogy Janiye Thomas-nak végül ezért kellett meghalnia.

A korábban már prostitúció és próbaidő megsértése miatt is őrizetbe vett Keishanna Thomas jelenleg is letartóztatásban van. A rendőrök újból kihallgatják, hátha ezúttal bőbeszédűbb  lesz.