A 48 éves Alex Paez és felesége, az 50 éves Milagros Cowan korábban menő fotókat posztolt arról, hogy lovaikkal együtt feszítenek a tengerparton. A jelek szerint azóta viszont eléggé elhanyagolták az állatokat, mert amikor a hatóságok ellenőrzést tartottak a birtokukon, megdöbbentő állapotban találtak rájuk. A The Daily Mail szerint a csontsoványra fogyott, alultáplált lovak egy nagy szemétkupac közepén ácsorogtak az istállóban. 

A floridai testépítők nemcsak a lovak etetését mellőzték, hanem például a patáikat sem gondozták, ezért azok annyira megnőttek, hogy már járni is alig tudtak. A takarítást szintén nem vitték túlzásba. Istállójukban hatalmas volt a retek, a földet szemét és veszélyes törmelék borította.

A házaspárnak egyébként nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel. Négy évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügyük, de akkor részt vettek egy programban, ezért ejtették ellenük a vádakat. Az újabb botrány kapcsán a feleség most csak annyit ismert el, hogy a lovak vékonyak voltak egy kicsit.

„Azt szeretném, ha a rendőrség inkább az emberi áldozatokkal, és a gyerekeket érintő bűncselekményekkel foglalkozna, nem pedig olyan lovakkal, amik kihagytak egy étkezést” – fogalmazott ügyvédjük, Alexander Michaels.

A hatóságok mindhárom lovat lefoglalták, a házaspárral szemben pedig négyrendbeli állatkínzás miatt emeltek vádat.