A gyógyszeres kezelés sem hatott, szökni akart a Merényi Gusztáv Kórház Pszichiátriai Osztályának zárt osztályáról az a férfi, aki szombaton délelőtt ugrott ki a kórház második emeletéről. Az ápolók az előírásoknak megfelelően le is szíjazták a beteget, de valahogy kiszabadította magát.

Az ápolók a szabályok szerinti fizikai korlátozást alkalmaztak – a beteg mindkét kezét az előírásoknak megfelelő hevederrel az ágyhoz rögzítették – majd értesítették az ügyeletes orvost. Az orvos értesítése alatt a beteg – eddig nem tisztázott módon – kiszabadította magát a rögzítésből, és a rácsos bukóablak technikailag nem rácsozható felső részéhez felmászva, az üveget is kitörve, kiugrott az ablakon

- válaszolta a Velvetnek Müller Péter, orvosigazgató.

A férfi akkor ugrott ki, amikor az ápolók éppen az ügyeletes orvosnak szóltak, hogy nem bírnak a beteggel. Eltört a combcsontja és több bordája, még most is intenzíven fekszik, de állapota stabil.

A történtek után nem csak a kórház vezetése rendelt el belső vizsgálatot, a rendőrség is eljárást indított.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indítottunk eljárást ismeretlen tettes ellen

- tudtuk meg a BRFK sajtóosztályától.

Ezen a héten kedden ugyanezen az osztályon egy beteg egy ágyráccsal vert halálra egy 86 éves férfit. Abban az esetben a kórház nem indított belső vizsgálatot.