Személyesen látogatta meg az Országos Baleseti Intézetben az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Burány Béla azt a mentőápolót, akit kedden délelőtt támadott meg a mentőautóban egy beteg.

Elmondása szerint a hasba szúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás tudta megmenteni. A háromgyerekes mentőápoló már túl van egy műtéten, amivel sikerült stabilizálni az állapotát.

A támadás körülményeiről annyit lehet tudni, hogy a mentőket Csepelre, egy drogoshoz riasztották. Az illető eleinte teljesen nyugodtan viselkedett, de egyik pillanatról a másikra agresszívvá vált. (Azt is említették, hogy ilyen hatást váltanak ki a dizájnerdrogok is, de azt már csak a rendőrségi vizsgálat fogja kideríteni, hogy valóban fogyasztott-e valami kábítószert.)

A férfi kést rántott, és hasba szúrta a mentőápolót. A sérült mentőápoló szólt a sofőrnek, hogy baj van, de már késő volt. Csak ekkor vette észre, hogy megszúrták. Azonnal félreálltak, és kihívták a rendőrséget a helyszínre.