Az akkor 39 éves T. Zsolt tavaly ősszel lett a 4-es főút réme, és ezt azzal érdemelte ki, hogy válogatás nélkül dobálta meg kővel a szemből érkező autókat. Összesen 36 kocsit sikerült eltrafálnia, az pedig csak a szerencsének köszönhető, hogy ténykedése miatt nem történt tragédia. A férfit a Nyíregyházi Járásbíróság szerdán három év börtönbüntetésre ítélte – tudta meg a Velvet Dr. Toma Attila sajtószóvivőtől.

A rendőrség azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy tavaly novemberben több mint húsz autós tett bejelentést, hogy a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán betörték a szélvédőjüket vagy megrongálták a karosszériájukat. Egy csomóan nem is tudták, hogy tulajdonképpen mi történt. Csak később vált egyértelművé, hogy mindannyiuk járgányát egy rejtélyes kődobáló zúzta le.

A rendőrség nagy erőket mozgósított, hogy elfogja a tettest. Éjszakánként kamerával felszerelt, jelzés nélküli szolgálati autókkal cirkáltak az úton. Ez november 29-én éjfél után néhány perccel vezetett eredményre. Egy kocsi pont megelőzte a rendőröket, amikor egy kő csapódott a visszapillantó tükrének.

A rendőrök először meggyőződtek róla, hogy a megrongált autó sofőrje jól van-e, majd T. Zsolt nyomába eredtek. A férfi a berkeszi bekötőúton próbált egérutat nyerni, de a zsaruk elállták az útját. Mivel többszöri felszólításukra sem volt hajlandó kiszállni, a rendőrök szedték ki a volán mögül, és megbilincselték. Amikor átvizsgálták a kocsiját, az egyik ajtóban tíz követ is találtak.

A rendőrkapitányságon elvégzett gyorsteszt eredménye alapján T. Zsolt bedrogozva ült az autóba, ráadásul a lakásán is találtak egy kevés cuccot. A Nyíregyházi Járási Ügyészség ezért a 36 rendbeli közúti veszélyeztetés és a 21 rendbeli rongálás mellett kábítószer birtoklással, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetéssel is megvádolta.

A Nyíregyházi Járásbíróság szerdán hozott első fokú ítéletet az ügyben: a férfit 3 év börtönt kapott, illetve 3 évre eltiltották a járművezetésétől és a közügyek gyakorlásától is. A döntés egyelőre nem jogerős, a feleknek három napjuk van fellebbezés benyújtására.

Dr. Toma Attila a Velvet kérdésére elmondta: a vádlott az eljárás során nem igazán adott egyértelmű választ arra, hogy miért hajigálta a kocsikat.