Igen, jól olvasta, ez tényleg megtörtént. A 20 éves amerikai férfi családja egy örmény szertartás keretében áldozott fel egy bárányt, hogy megóvják őt a bajtól és a gonosztól. A jelek szerint nem igazán működött a dolog, mert Richard Pananian öt nap múlva egy felettébb szokatlan balesetben vesztette életét, ráadásul pont akkor, amikor az új munkahelyére tartott – derül ki a The Daily Mail cikkéből.

A fiatalember pénteken reggel nagy sebességgel előzgette a többi autót az 5-ös számú autópályán, amikor nekiment egy teherautó hátuljának. Az ütközés következtében Ford Fiestája többször is megpördült a levegőben, a férfi meg kirepült a kocsiból, és holtteste egy hat méteres táblán landolt.

A helyszínre érkező egyenruhások egy létra segítségével másztak fel a magasba, majd egy fehér lepedővel takarták le a holttestet. A testet végül a baleset után több mint két órával a tűzoltók hozták le a tábláról, hogy a halottkém megvizsgálhassa.

A kaliforniai rendőrség közlése alapján Richard Pananian halálához nagyban hozzájárult, hogy nem kötötte be a biztonsági övét. Pedig egyik unokatestvére, Armen Kardashian szerint ezt máskor mindig megtette, anélkül, hogy figyelmeztetni kellett volna. A rokon azt is elárulta, hogy a férfinak korábban komoly egészségügyi problémái voltak, de a csodával határos módon sikerült teljesen felépülnie.

A család egy héttel ezelőtt végezte el a „matag” nevű szertartást, vagyis a bárányáldozat bemutatását. Az örmény kultúrában ez akkor szokás, amikor valaki megmenekül a halál torkából, hogy védelmet kérjenek rá

– magyarázta az unokatesó, aki maga is ironikusnak nevezte, hogy Richard Pananian öt nappal a szertartás után ennyire bizarr módon vesztette életét.

A család nincs valami jól eleresztve, ezért egy közösségi finanszírozási kampány keretében szeretnének összeszedni 50 ezer dollárt a temetés költségeire. A gyűjtés egész jól halad, az emberek eddig már több mint 17 ezer dollárt, azaz közel 5 millió forintot dobtak nekik össze.