Az egész családja végignézte, ahogy kétségbeesetten ássák és keresik a kukoricatárolóban azt a kilenc éves kisfiút, aki kedden süllyedt el a több méter magasan felhalmozott kukoricaszemek között Somberek határában.

Az eszméletlen gyereket végül saját apja találta meg a több tonnányi termés alatt. Denielt először a tűzoltók kezdték el újraéleszteni, aztán a mentők próbálkoztak: egy óráig küzdöttek, hogy visszahozzák, de a kisfiú meghalt.

„Iszonyatos volt. Ott álltunk és tudtam, hogy nincs esélye″

– mondta a Velvetnek Csiki Józsefné Erzsébet, a kisfiú nagymamája.

Deniel két barátjával biciklizett ki a település határában lévő terményszárítóhoz, ahol édesapja dolgozott. Bár apukája sötétedéskor megkérte, hogy menjen haza és a kisgyerek el is indult, aztán mégis játszani kezdtek.

„A fiam még látta, hogy felszáll a biciklire, ezért nyugodtan indult el még egy kör termésért. A traktoron ült, amikor telefonon szóltak neki, hogy baj van. Azonnal hívott, hogy Deniel anyukájával menjünk a telepre, és mire odaértünk, már a munkások keresték az unokámat″

– folytatta a nagymama.

A kisfiú két barátja próbálta behatárolni, hova eshetett Deniel, akit egy rakodóval igyekeztek minél hamarabb kiásni.

„Az egyik munkás attól félt, hogy túlforrósodik a gép, de a fiam szinte üvöltött vele, hogy az sem érdekli, ha a manitou tönkremegy, kiszedi a gyerekét. Végül ő találta meg Denielt″

– mondta Csiki Józsefné Erzsébet.

A család összeomlott, kedden este a rendőrség pszichológusa kísérte a szülőket haza. Szerdán a családsegítő szakembere is meglátogatta a házaspárt, akiknek a házi orvos nyugtatót is felírt.

Csikiék két éve költöztek haza Bécsből, mert itthon szerettek volna boldogulni. A nagymama a Velvetnek elmondta, hogy a szülők összeroppantak a történtek után, de Deniel hat éves húgáért muszáj élniük.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.