A vádirat alapján G. Józsefné összesen 12 altatótablettát adott gondozójának 11 éves kislányának, miután a nő élettársa (a gyermek apja) állítólag megerőszakolta őt. A nővel szemben emberölés kísérlete miatt indult eljárás, de a Kecskeméti Törvényszék kedden bizonyítottság hiányában felmentette – tudta meg a Velvet dr. Sárközy Szabolcs sajtószóvivőtől.

A 43 éves dunaegyházi nő 2009-ben a férjével együtt költözött oda a férfihoz, akinek az élettársa kezdte gondozni őt. G. Józsefné férje egy évvel később továbbállt, de az asszony nem tartott vele. A párral és 7 kiskorú gyermekkel maradt.

A gyerek apja megerőszakolhatta

A családfővel szemben 2012 novemberében indult rendőrségi eljárás, mert a gyanú szerint megerőszakolta G. Józsefnét, illetve a gyermekeivel kapcsolatban is elkövetett bűncselekményeket. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, de családja nem hitte el, hogy az erőszakos közösülés valóban megtörtént, hittek az ártatlanságágban. Bár alaposan megromlott a viszonyuk, a nő továbbra is ápolta a betegeskedő G. Józsefnét.

12 altatót adott a kislánynak

A férfi még mindig előzetes letartóztatásban volt, amikor 2013 áprilisában a vádlott egyedül maradt a konyhában az élettársak 11 éves lányával. G. Józsefné rendszeresen szedett nyugtatót és altatót, így aznap is volt nála a pirulákból. Azt mondta a gyereknek, hogy ha beveszi a gyógyszereket, elmondja az igazat édesapjáról, így az hazajöhet hozzá. A kislány ezért összesen 12 tablettát nyelt le, majd rövidesen rosszul lett. Miután elmondta anyjának, hogy mi történt, kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A szakértői vélemények szerint enyhe benzodiazepin mérgezést szenvedett, ami orvosi ellátás nélkül halálos lehetett volna.

Nem volt elegendő bizonyíték ellene

G. Józsefnével szemben tizennegyedik életévét be nem töltött sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalta, amely kedden bizonyítottság hiányában felmentette az asszonyt. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be, ezért az nem jogerős.