A Kisalföld híre szerint egy 67 éves talánypusztai gondozott halálra késelte társát. A tettét azzal magyarázta, hogy az áldozat folyamatosan piszkálta a többieket, lopkodott és nem adta meg az 500 forintos tartozását. 

Az áldozat K. László a nővérek szerint is "zsákmányoló" életmódot folytatott. H. Ferencnek 500 forinttal tartozott, amit hiába kért vissza K. Lászlótól, aki veréssel fenyegette a későbbi támadóját. A vádlott ekkor háromszor megszúrta.

A sértett 30-40 métert megtett, összeesett és az odasiető nővérnek azt nyögte: megszurkáltak. Ezután azonnal meghalt, miközben élete kioltója szobájában almát evett és ponyvaregényt olvasott. A nővérnek annyit mondott az áldozatról: "legalább nem lopkod többet" - írja a Kisalföld.

A 67 éves férfi korábban dolgozott, majd a válás után hajléktalan lett, sokat ivott, és az elméjén eluralkodó demencia következményeként enyhe-közepes fokban korlátozottak a szellemi képességei. Dr. Habony János tanácsvezető bíró a tárgyaláson elmondta, hogy a leglaikusabb és leggyengébb képességű ember is tudná azt, hogy egy 16 centis pengéjű, hegyes élű késsel a szívre mért három közepes szúrás halálhoz vezet. A bíróság hat év börtönre ítélte H. Ferencet, aki ezt tudomásul vette, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.