Legalábbis a rendőrség a nyomozást ebben az ügyben augusztusban megszüntette. A százhalombattai nő viszont emberölés kísérlete miatt biztos, hogy bíróság elé áll.

Az alkohol és gyógyszerfüggő anya prostituáltként próbálta eltartani gyerekeit, akik egyébként óvodába sem jártak, de a védőnő sem látta őket. A nő 2014. márciusában búcsúlevelet írt, egy zsineget hurkolt 5 éves lánya és 4 éves fia nyaka köré, majd eszméletvesztésig fojtogatta a gyerekeket. Aztán megijedt és a szomszédtól kért segítséget, a szomszéd pedig a mentőktől próbált volna. Csakhogy a Blikk szerint a mentésirányító nem vette egészen komolyan a hívást és kiröhögte a betelefonálót, mondván majd akkor mennek, ha a rendőrség kéri. Kérték. 

Az anya ellen most több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. 

A Velvet információja szerint a nőt hónapokig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kezelték, a bírság szeptemberben viszont elrendelte az anya házi őrizetét.