Az in-cyprus.com szerint a nő kedden este a ciprusi fővárosban akart átkelni az úttesten, amikor az autós elgázolta. Bár a kocsi egy darabig magával vonszolta őt, a sofőr még arra sem vette a fáradságot, hogy megnézze, egyáltalán életben maradt-e. Segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a magyar nőt súlyos sérülésekkel szállították a limasszoli központi kórházba, ahol ellátták az egész testét borító horzsolásokat és zúzódásokat. Azóta viszont kiderült, hogy szerencsére nem esett komoly baja.

Amint athéni Nagykövetségünk értesült az ügyről, magyar állampolgár érintettsége lévén haladéktalanul megkezdte a limasszoli kórházzal és a rendőrséggel való kapcsolatfelvételt. A rendőrség tájékoztatása szerint a sajtóhírekkel ellentétben a hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett és egy nap után elhagyhatta a kórházat. Tudomásunk szerint jelenleg otthonában lábadozik, a külképviselettel nem vette fel a kapcsolatot, konzuli segítséget nem kért

– közölte a Velvet kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya.

Válaszuk szerint a ciprusi rendőrség még keresi a cserbenhagyó gázolót. Szemtanúk jelentkezését várják, illetve jelenleg is vizsgálják a közlekedési kamerák felvételeit.