A Bors szerint a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló a 60 éves J. J. esete, akit szerdán azért állítanak bíróság elé, mert a partnere megfulladt orális szex közben. A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A tragédia januárban a győri Ifjúság körút egyik panelházában történt. A mentőket a kétségbeesett férfi hívta ki, hogy élettársa nem mozdul, és a pulzusát sem érzi. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni a 49 éves asszonyt, de már nem tudtak rajta segíteni. A boncolás később megerősítette, hogy halálát az orális szex közben bekövetkezett lassú fulladás okozta.

A lakótelepen élők szerint a pár nem vetette meg az alkoholt, ezért nem kizárt, hogy a férfi ittas volt, és ezért nem vette észre, hogy élettársa fuldoklik. J. J. elmondása szerint az aktust egyébként az asszony kezdeményezte.

„Roppant nehéz lesz a bűncselekmény bizonyítása, feltételezem, hogy elsősorban az orvos szakértői véleményekre hagyatkozhat majd a bíróság. Megjósolhatatlan, hogy bűnössége esetén milyen büntetésre számíthat a vádlott. Ez attól függ, milyen fokú gondatlanság vezetett az asszony halálához. A gondatlanságból elkövetett emberölésért 1-től 5 évig terjedő börtön szabható ki

– vélekedett a szokatlan esetről dr. Kamarás Péter jogász.