A helyiek szerint nem először próbálkozott az öngyilkossággal az a százhalombattai férfi, aki csütörtökön este gyújtotta fel magát a város főterén. Sikerült eloltani, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét – írja az MTI. A 47 éves, hajléktalan R. József aztán a szökőkútba vetette magát, csakhogy az már téliesítve volt, vagyis gyakorlatilag nem volt benne víz.

„Úristen, ez valamivel leönti magát″ – de ahogy ezt kimondtam, azonnal be is lobbant, és őrjöngve rohant a szökőkút felé. Volt, aki a tenyerével próbálta rálapátolni azt a minimális vizet, ami még a kútban volt, más pokrócokat hozott. Végül a söröző poroltójával sikerült eloltani

– mondta a Velvetnek egy neve elhallgatását kérő nő, akinek az erkélye alatt öntötte le magát benzinnel R. József.

Az asszony szerint a férfi évek óta az utcán élt, volt feleségével és fiával régóta semmilyen kapcsolata nem volt, unokahúga is a szemtanúktól érdeklődött az állapotáról. Többször is volt már rehabilitáción, legutóbb azért, mert az ereit próbálta felvágni. Általában a helyi Vöröskereszt szállóján húzta meg magát, ahonnan nemrégen azért tiltották ki, mert túl sokat ivott. Azóta az egyik benzinkúton dolgozó nő próbált rajta segíteni, akibe R. József a helyiek szerint beleszeretett.

Folyamatosan beszéltünk hozzá, hogy ne veszítse el az eszméletét, de – nyilván az elképesztő fájdalomtól – csak azt hajtogatta, hogy "hagyjatok meghalni, meg akarok halni". Az arca, az ujjai teljesen összeégtek, és az ágyékát fájlalta nagyon. Két telefonszám volt a mobiljában, az egyik a kúton dolgozó nőé, őt próbáltuk meg értesíteni, de nem vette fel

– folytatta a lakó.

Mire a tűzoltók és a menők kiértek, a férfit eloltották. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, mivel testének harminc százaléka megégett. Az MTI megerősítette, hogy a férfi életét nem tudták megmenteni, meghalt a kórházban. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.