Ferihegyen hajtott végre kényszerleszállást egy német utasszállító gép hétfőn, írja az Airpotal, ami szerint a repülőt magyar vadászgépek kísérték.

A portál úgy tudja, hogy a német Condor légitársaság Berlin-Hurghada járata Belgrád felett fordult vissza és már le is szállt Budapesten. Az Index egyik olvasója szerint a gépet félreállították, tűzoltó és orvos is ment a helyszínre.

Az útmegszakítás okáról a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságánál érdeklődtek, azonban Kurucz László helyettes szóvivő egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni az okokkal kapcsolatban.

A repülőgép fedélzetén 130 utas és 7 fős személyzet tartózkodott.

Update: Az ORFK szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság bombafenyegetésről kapott jelzést. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a repülőgépet, az utasokat és csomagjaikat is átvizsgálják.

Update2: A Velvet telefonon elérte a Budapest Airport helyettes szóvivőjét, aki szintén megerősítette, hogy egy német utasszállító gép kényszerleszállást hajott végre. A repülőgép utasai délután indulhatnak tovább.

„Értük a német légitársaság mentesítő gépet küld, ami előre láthatólag néhány óra múlva érkezik meg Budapestre″

– mondta Kurucz László, helyettes szóvivő.