A 46 éves francia állampolgár, Patrick Royer kedden 17 óra körül jogtalanul vitte el Varró Leon Bálint névre hallgató 2 éves kisfiát egy szombathelyi bölcsőde elől. A police.hu híre szerint az apa ismeretlen helyre távozott a gyerekkel. A rendőrség körözési eljárás keretében keresi őket.

Update: Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője szerint nem a bölcsődei csoportból és nem is az intézmény területéről vitte el francia édesapja a rendőrség által is keresett kétéves magyar kisfiút. Mint mondta, a gyerek valóban az egyik szombathelyi tagintézményükben bölcsődés. Kedd délután szokás szerint az édesanya jött a gyermekért, aki általában autóval vitte haza őt. Mivel aznap az utolsó távozók között voltak, a bölcsődei gondozó kikísérte az anyát és a gyereket, de nem tapasztalt semmi rendelleneset, tehát a híradásokban szereplő támadás távolabb történhetett.

Update2: A police.hu-n csütörtökön azt írták, hogy az apának a képpel ellentétben most nincs körszakálla, csak az állán visel szakállt, a haja pedig nagyon rövidre nyírt. 

Egy friss képet is kitettek a kisfiúról, amin a gyerek abban a ruhában látható, amiben az apja elvitte.

A felhívás alapján a keresett francia férfi 185 centiméter magas, vörös hajú és vörös szakállú. Van egy fotó a gyermekéről is. Ő így néz ki:

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személyek jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!