A 39 éves Floyd Bledsoe egyelőre újra barátkozik a külvilággal, tizenöt év alatt elszokott tőle. Ennyi időt töltött börtönben egy olyan bűncselekményért, amelyet a bátyja követett el – írja az NBC News.

A Kansas állambéli férfiről korábban azt hitték, hogy elrabolta, megerőszakolta, majd négy lövéssel meggyilkolta 14 éves sógornőjét, Camille Arfmannt.  Annak ellenére ítélték el, hogy testvére, Tom már azelőtt bevallotta bűneit, hogy a lány holtteste előkerült volna. Igaz, utóbb ezt a vallomását visszavonta, és azt mondta, testvére zsarolással vette rá.

Két hónappal ezelőtt állt be fordulat az ügyben. Egy elítéltekkel foglalkozó projekt munkatársai, akik már több mint tíz éve akartak perújrafelvételt az ügyben, DNS-bizonyítékokat hoztak nyilvánosságra, amelyek bizonyították, hogy a lány testében talált ondó nem a börtönben ülő férfié, hanem testvéréé.

A 41 éves Tom Bledsoe november elején öngyilkosságot követett el. Három búcsúlevelet hagyott maga után, amelyekben leírta: közösült a lánnyal, majd megölte („rájöttem, hogy 14 éves, és kiborultam”). Azt is közölte, testvére teljesen ártatlan, illetve megadott néhány olyan részletet az esetről, amelyet csak a nyomozóhatóság, illetve a tettes ismerhettek.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.