T. Tamásnak 2004 októberében egy vitát követően borult el az agya, egy debreceni parkolóban támadta meg P. Dánielt, a 19 éves győri joghallgatót. Olyan erővel taposta arcon a fiút, hogy annak a koponyacsontja is eltörött. A férfi csak később tudta meg, hogy áldozata meghalt. Ekkor Franciaországba szökött, ahol egészen 2013. novemberi elfogásáig bujkált. A Debreceni Törvényszék az emberölés miatt szerdán 12 év börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a gyilkosság éjszakáján P. Dániel két barátjával kereste fel a Nagyerdőn lévő Kikötő Sörözőt, ahol sokat ivott, majd több emberrel is szóváltásba keveredett. Cimborái éjfél körül mentek haza, de neki nem szóltak, mert hirtelen nem találták. T. Tamás aznap ugyanezen a szórakozóhelyen mulatott, és ugyancsak leitta magát. Másnap hajnali három óra körül nagyjából egyszerre indultak el.

Nem tudni, min vesztek össze

A vádlott kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben pedig az egyetemista is csatlakozott hozzá. Beszélgetni kezdtek, majd hamarosan összevesztek valamin, de ennél több akkor nem történt. T. Tamás a Békás tónál érte utol két barátját, akiknek elmesélte, hogy a fiú „beszólt neki”. Társai hiába próbálták megnyugtatni, atlétára vetkőzött, és visszafordult, hogy számon kérje P. Dánielt.

Betörte a koponyáját

A két fiú az erdőnél találkozott össze újra. T. Tamás a történtekre terelte a szót, mire a másik akkorát sózott rá a nála lévő sörösüveggel, hogy kihasadt az arca és vérezni kezdett. Sérülését látva az egyetemista menekülőre fogta, de a vádlott üldözőbe vette. A Régi Vigadó melletti parkolóban érte utol, majd egy ökölcsapással a földre küldte. T. Tamás ekkor sem állt le, legalább két alkalommal nagy erővel a fiú arcára taposott. Az egyetemistának az orrcsontja és a koponyacsontja is eltört, azonnal eszméletét vesztette. Bár a vádlott látta, hogy milyen rossz állapotban van, magára hagyta és barátai után ment.

9 éven át bujkált 

Az erősen vérző fiúra fél órával később egy járókelő talált rá, aki a közeli gyógyfürdő biztonsági őrével kihívta a mentőket. P. Dánielt a Kenézy Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Állapota ennek ellenére nem javult. Három napra rá az intenzív osztályon vesztette életét. T. Tamás a gyilkosság reggelén szintén megfordult a Kenézy Kórházban, ahol ellátták a sérülését. Ezt követően hazautazott Kazincbarcikára. Amikor viszont megtudta, hogy áldozata meghalt, elhagyta az országot és Franciaországba menekült.

12 év börtönt kapott

A vádlottal szemben előbb belföldi, majd európai elfogatóparancsot adtak ki. A francia rendőrök 2013. november 8-án fogták el, majd november 28-án szállították Magyarországra. Azóta őrizetben, illetve előzetes letartóztatásban volt. T. Tamással szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. A dehir.hu szerint a Debreceni Törvényszék szerdán 12  év börtönbüntetésre ítélte. A döntés nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért, illetve a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett.