A Sydney-ben élő Shardie Hourani, aki elvileg divattervező, 2011 és 2015 nyara között kamufotózásokat rendezett fiatal modelleknek, majd a helyszínen, ruhaigazítás címszóval szexuálisan zaklatta őket, írja a Daily Mail.

A 32 éves, pakisztáni származású férfi elismerte, hogy fogdosta a lányokat, egyiküket megcsókolta, egy másik modell nemi szervét pedig azzal az ürüggyel tapogatta, hogy a ruhagyárba pontos méretet kell leadnia.

Az ügyet az egyik modell robbantotta ki, és egy külön Facebook oldalon jelentette meg a fotókat, melyeken Hourani jól láthatóan fogdos egy fürdőruhás lányt.

Houranit júliusban tartóztatták le, ám tárgyalása csak októberben kezdődött. Eleinte nagyon tagadott mindent, ahogy ez a videó is mutatja:

Hourani ügyvédje azzal védekezett, hogy a négy lány a történtek ellenére is többször visszament a férfi fotózásaira, ám a bírónő, Claire Farnam kiemelte, hogy ennek oka az lehetett, hogy Hourani kifejezetten fiatal és tapasztalatlan lányokat szemelt ki, mivel ők kiszolgáltatottabbak.

Farnam szerint a férfi cselekménye súlyosnak minősül, és bár beismerte tettét, nem mutatott megbánást az ősszel folyó tárgyalások során.

Ennek ellenére a december 15-i ítélethozatal eredménye 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetés lett. Emellett Houraninak szexuális bűnözőkre specializált tanácsadásra kell mennie, ha a mellé rendelt felügyelőtiszt ezt szükségesnek érzi.