A kaliforniai Arturo Galvan mondhatni tökélyre fejlesztette a közösségi oldalakról történő információszerzést, október óta ugyanis legalább 24 nőt lesett meg, és esetenként kis is rabolt, méghozzá az áldozatok Instagram és Facebook oldalainak segítségével, írja a People

A 44 éves férfi - aki egyébként három kislány apja - a kiszemelt nők feltöltött képeibe beágyazott GPS koordináták alapján megkereste hol laknak, majd betört hozzájuk és bugyikat, melltartókat és műszaki cikkeket lopott el. Az sem nagyon érdekelte, ha az adott fehérnemű használt volt, sőt, alkalmanként férfi alsókat is magával vitt, a rendőrségi tájékoztatás szerint.

Galvan általában nyilvános helyeken lebzselt, majd úgy azonosította későbbi áldozatait, hogy figyelte a közösségi oldalakat, ki csekkol be arról a helyről.

A férfit szombat éjszaka, egy három órás keresés után tartóztatták le, miután bejelentés érkezett a fullertoni rendőrségre egy lakóközösségből, hogy valaki a házaik körül lopakodik. A házkutatás során Galvan garázsában rengeteg lopott elektronikai cikket, melltartót és bugyit találtak a zsaruk.

Galvan azóta kifizette a kiszabott 200.000 dolláros óvadékot, a tárgyalás pontos időpontját egyelőre nem tűzték ki.