Egy ember életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor szombatra virradó éjszaka egy autómentő és két másik jármű ütközött össze a 42-es főút 44-es kilométerszelvényénél, Berettyóújfalu térségében – adta hírül a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja.

A portál szerint a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a sérülteket a roncsból. A helyszínen teljes útlezárás van érvényben.

A police.hu híre alapján 1 óra 56 perc körül egy Mercedes Vito haladt Ártánd felé a 42-es számú főúton, amikor a 43-as és 44-es kilométerszelvény között több jármű előzésébe kezdett. A szemközti sávból érkező román rendszámú Volkswagen el akarta kerülni az ütközést, ezért lehúzódott az útról, de közben összeütközött egy kamionnal és egy kisbusszal. A Volkswagen egyik utasa a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a sofőrt és másik utasát, valamint a kamion vezetőjét és a kisbusz egyik utasát sérüléseik miatt a mentők kórházba vitték.