A Daily Mail szerint Jesse Hill rendőrtisztet még januárban riasztották egy burlingtoni családi perpatvarhoz, ami rendkívül tragikus módon végződött. A veszekedő házaspár kutyája meg akarta harapni, ezért a járőr két lövést adott le rá, de közben megcsúszott a havon, és a 34 éves Autumn Steelet találta gyomron. A háromgyermekes anya kisfia szeme láttára csuklott össze, majd életét vesztette. A balszerencsés akciót a rendőr testkamerája rögzítette.

Mint kiderült, az asszony a halála előtti estét a rendőrségi fogdán töltötte, ahová azért került, mert megtámadta Gabriel névre hallgató férjét. Amikor a rendőrtiszt megérkezett a helyszínre, a férfi éppen három éves kisfiukkal a kezében próbált kereket oldani a házuktól. Steele közvetlenül a nyomában volt, és esze ágában sem volt hagyni, hogy lelépjen. Előbb megragadta, majd jókorát sózott a tarkójára.

"Nála van a gyermekem"

– üvöltötte az asszony.

Az eseményeket látva a család kutyája is ideges lett. Morogni kezdett és állítólag megpróbálta megharapni a rendőrt. Jesse Hill ráparancsolt az asszonyra, hogy fogja meg az állatot, ami viszont nem történt meg időben. A rendőr ezért két lövést adott le a kutyára. Az anyukát azért találta el, mert közben megcsúszott a havon. A nőt kórházba szállították, de olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy Jesse Hill jogosan használta fegyverét testi épsége védelmében. Nem indítottak ellene eljárást, ezért némi pihenő után újra szolgálatba állhatott.

Ez egy nagyon tragikus, szerencsétlen baleset volt.

Steele családja viszont nem akarja annyiban hagyni, hogy a rendőr ilyen olcsón megúszta. Azért küzdenek, hogy a hatóságok a vizsgálat minden részletét hozzák nyilvánosságra. Az eset az egész környéket megrázta. A lakók gyűjtést rendeztek a gyermekeivel egyedül maradó apának.