Rémálomba illő jelenetet videózott le egy utas vasárnap a Carnival Ecstasy nevű óceánjárón Miamiban – számolt be a news.com.au. A családjával a fedélzeten vakációzó férfi vasárnap este vacsorázni indult, de amikor a szemtanúja volt, hogy szabályos vérzuhatag önti el a hajó egyik liftjét, gyorsan elment az étvágya. A látvány szerinte olyan volt, mintha a Ragyogás egyik jelenete vált volna valóra.

"Úgy tudnám leírni, mint egy karácsony utáni rémálmot"

– mondta el a férfi, aki szerint a lezúduló vér akkora mennyiségű volt, hogy a hangja egy zivatarra emlékeztette, és tisztán érezte a szagát is.

A történtek másokat is eléggé váratlanul értek. A felvételen hallható, hogy egy másik utas felkiált:

Nem, ez nem lehet igaz. Nem. Ez nem lehetséges!

Matt Davis felidézte, hogy amikor megérkezett a helyszínre, valaki volt a liftben. Az illető bent dolgozott, és csak úgy tudott kijutni, hogy át kellett gázolnia a vérzuhatagon. A hajó személyzete közben megpróbálta beterelni a rémült utasokat az étterembe. Háromnegyed óra múlva a terület kordonokkal zárták el, és kiraktak egy feliratot, hogy a felvonó nem működik.

Mint kiderült, a vér egy 66 éves villanyszerelőé volt (aki nem ugyanaz volt, aki kilépett a liftből). A hajót üzemeltető cég megerősítette, hogy a felvonón dolgozó Jose Sandoval Opazo halálos balesetet szenvedett, de arra nem tértek ki, hogy pontosan mi történt vele. Az eset körülményeit a miami rendőrség vizsgálja.