Az allatportal.hu szerint az eset vasárnap Tatabánya környékén történt. Sándor, a gazdi Agro nevű kutyájával sétált az úton, amikor egy arra járó vadász egyszer csak kilőtte mellőle az ebet.

A megdöbbent gazdiban felmerült, hogy maga vesz elégtételt a történtek miatt, de aztán inkább rendőrt hívott. A vadász az egyenruhásoknak azt hajtogatta, hogy önvédelemből lőtte le a kutyát. Mivel azonban a gazdája mellett volna, arra nem tudott magyarázatot adni, hogy mi indokolta az önvédelmet. Sándor azon is meglepődött, hogy a rendőrök nem szondáztatták meg a fegyverhasználat után a vadászt. A férfi elhatározta, hogy jogi útra tereli az ügyet. Azt szeretné elérni, hogy vonják vissza a vadász engedélyét.

Mi ez ha nem állatkínzás? Most mehetek polgári útra ha büntetést kérek neki, de ha ezt valaki más tette volna már bilincs lenne rajta

– jegyezte meg a kutyás felesége a közösségi oldalán.

Update: A kemma.hu-nak a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Tájékoztatása szerint a stafford terrier gazdátlanul kóborolt a területen, és rátámadt a vadászra és annak kutyájára. A férfi testi épségük védelme érdekében adott le célzott lövést az agresszív ebre, amely elpusztult. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen minden érintett felet meghallgattak, majd megállapították, hogy a fegyverhasználat jogszerű volt. Az eb gazdáját pedig feljelentették, mert hagyta, hogy szabadon kóboroljon a kutyája, amivel veszélyeztette az erdőben tartózkodók testi épségét.