Az erdo-mezo.hu szerint a szabálytalanul szabadon engedett kutya a két ünnep között Háromhuta környékén támadta meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyaljai Erdészeti Igazgatóságának egyik munkatársát az erdőben.

A férfi éppen az ott tartózkodó turistákat figyelmeztette, hogy hajtóvadászat zajlik a közelben, amikor a póráz nélküli kutyájuk, egy amerikai dog jellegű keverék hátulról elkapta a lábszárát és mélyen beleharapott. A sérülést a sátoraljaújhelyi kórházban látták el, de a teljes gyógyulás előreláthatóan három hétig is eltarthat.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. kéri a kirándulókat, hogy kutyával csak szabályosan, a vonatkozó jogszabályokat betartva sétáljanak az erdőben. Aki a felügyelete alatt álló ebet természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el. Ráadásul komoly veszélyeket is jelenthet, ha szabadon kószál a négylábú az erdőben. Megzavarhatja például a malacait védő vaddisznókocát, “konfliktusba keveredhet” a fokozottan védett farkassal, esetleg, ahogyan jelen esetben is, erdei kirándulókra, turistákra is rátámadhat

– figyelmeztetett a társaság.