Dupla fogása volt a szabadnapos bajai rendőrnek

2016.01.08. 15:00

Egy pihenőnapját töltő rendőr január 6-án kora este a bajai vasútállomásra kísérte egyik családtagját. Sztáronszky Gergely címzetes rendőr főtörzsőrmester, a Bajai Rendőrkapitányság járőrvezetője a bejáratnál két gyanús személyre lett figyelmes. Egyikük hirtelen sietve a peron felé ment, majd felszállt egy indulásra váró vonatra. A rendőr követni kezdte a szerelvényre, ahová felszállva azt látta, hogy a fiatal férfi egy utas előtt áll, de észleve a civilben érkező rendőrt a vagon másik vége felé indulva sietve leszállt. Sztáronszky Gergely utánament és kérdőre vonta a láthatóan zavartan viselkedő személyt. A vonaton tartózkodók közül egy szemtanú elmondta, hogy a rendőr megjelenése előtt a férfi pénzt vett el az egyik utastól. A járőrvezető ekkor szolgálatba helyezte magát, majd ellenőrzés alá vonta a férfit. Ezt követően az eljárás alá vont személlyel a másik gyanús fiatal után indult, akit nem messze a vasútállomástól utolért. Együtt visszatértek az állomásra, hogy tisztázzák a történteket. Miután a vonaton tartózkodó sértett felismerte a korábban tőle pénzt követelő férfit, a rendőr azonnal erősítést hívott - írja a police.hu.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy H. Richárd és fiatalkorú társa a pályaudvaron több személyhez is odamentek pénzt kéregetni. H. Richárd felfigyelt a vonatra felszálló sértettre és kis idő elteltével utánament. Amikor a férfi elfoglalta a helyét, odalépett hozzá és pénzt akart felváltatni vele. Az elutasító válaszokat követően egyre hevesebben és ingerültebben, majd fenyegetve követelte a pénz felváltását és azt, hogy a sértett mutassa meg a pénztárcáját. Végül 200 forintot követelt tőle, aki ezt az összeget - félelmében, csakhogy véget vessen a vitának - átadott neki.

H. Richárdot és társát - akit eltűnése miatt körözött a hatóság - a Bajai Rendőrkapitányságra előállították.  A 19 éves sükösdi férfit kényszerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.