Egy cseppfolyós nitrogént szállító tartálykocsi és egy személyautó ütközött össze az M2-es autóúton Dunakeszinél eddig tisztázatlan okbók és körülmények között. Az ütközés következtében mindkét jármű kigyulladt. A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, a kamion sofőrjét a mentők kórházba szállították.

A Katsztrófavédelem tájékoztatása szerint  ütközés következtében mindkét jármű az út menti árokba hajtott, majd kigyulladt. A teherautó fülkéje lángolt, a személyautó teljes terjedelmében égett. A balesethez nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói: összesen kilenc járművet riasztottak a helyszínre. A lángokat három habosított vízsugárral oltották, a munkálatok közben találták meg a holttestet is. Csámpa Attila, a Katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó rohant egymásba, a tartálykocsi sofőrjét sokkos állapotban ápolják. 

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a Fóti lehajtónál az autósok nem tudnak ráhajtani az M2-es autótúra.

Update: Befejezték a helyszínelés az érintett szakaszon, és megindult a forgalom az M2-esen – írja az MTI.