A 21 éves szentkirályi férfi mindig is arról ábrándozott, hogy egyszer majd buszsofőr lesz belőle, de nem lett. Bár jogosítványa sem volt, nem hagyta, hogy ilyen apróságok hátráltassák. Tavaly márciusban trükkös módon nyúlt le egy buszt, kitette rá a járatszámot, majd felvett két utast és elvitte őket a helyi buszpályaudvarra. A kalandért nagy árat fizetett, a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség most jármű önkéntes elvétele miatt emelt vádat ellene.

A vádlott március 12-én a reggeli órákban bukkant fel a tömegközlekedési cég telephelyén, és odament az egyik buszhoz, aminek a sofőrje éppen a szokásos papírmunkát végezte. Előbb azt firtatta, hogy van-e fedélzeti egység a járművön, majd előadta, hogy egyeztetett a forgalomirányítóval, és neki bizony el kell vinnie a 006-os vagy a 007-es buszt a menetrend szerinti következő járatként.

Mivel a cégnél sokan dolgoznak, a buszsofőrben fel sem merült, hogy a férfi kamuzik. Pedig jobban tette volna, mert ahogy távozott, a vádlott beült a buszba, kitette a 10-es járatszámot, majd beállt a kezdőállomáshoz, ahol két utast vett fel. Annak ellenére, hogy nem volt jogosítványa, egészen jól boldogult, épségben vitte el őket a helyi buszpályaudvarra. Több köre viszont már nem volt ideje, a busztelep dolgozói ugyanis kiszúrták, hogy egy olyan ember vezeti a buszt, aki tökre nem a kollégájuk. A rendőrök nem sokkal ezután igazoltatták a fiatalembert. 

A büntetlen előéletű férfit az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.