A Guardian szerint a detonáció kedden reggel a népszerű turistalátványosságnak számító Sultanahmet térnél történt. A robbanásnak állítólag sérültjei is vannak, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyien. Szemtanúk szerint a helyszínre egy csomó mentőautó érkezett, a rendőrség pedig lezárta a teret.

Update: Az rt.com szerint egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy külföldiekből álló turistacsoport mellett. A Dogan News úgy tudja, hogy a támadásnak számos halálos áldozata és sérültje van. A helyi média szerint több német turista is megsebesült.

Update2: A CNN hivatalos forrásból származó értesülése szerint a merényletben legalább 10 ember vesztette életét, további 15 pedig megsérült.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, lehetőség szerint kerüljék el a Sultanahmet negyedet, illetve tájékoztassák hogylétükről magyarországi hozzátartozóikat. Emellett továbbra is kérik, hogy a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat. A keddi robbanással kapcsolatban az isztambuli főkonzulátus a 0090-533-375-8715 telefonszámon érhető el.