A Kúria kedden jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok ügyében K. Árpádot, K. Istvánt és P. Zsoltot.

Az Index emlékeztetett, hogy a vádlottak első- és másodfokon is tényleges életfogytiglant kaptak. Ők akarták, hogy teljesen elölről kelljen kezdeni az eljárást, ami most több mint hat év után zárult le. A K. testvérek meg sem várták az indoklást, kikéredzkedtek a teremből. A bíró érvelését egyedül P. Zsolt hallgatta végig.

Az ügy negyedrendű vádlottja, Cs. István – aki nem vett rész a besenyőszögi rablásban – volt az egyetlen, aki számára már májusban véget ért a büntetőper. A 13 éves fegyházbüntetés, melyet a gyilkosoknak sofőrkődő, bűnsegédként elítélt férfi kapott, jogerőre emelkedett. A büntetésébe a 2009 óta előzetes töltött ideje is beszámít, így 2022-ben szabadulhat.

A támadássorozat 2008 márciusában a besenyszögi rablással kezdődött el, majd a debreceni menekülttáborra leadott lövésekkel folytatódott. Romákat először Galgagyörkön vettek célba 2008. július 20-án. Aztán jött a piricsei, a nyíradony-tamásipusztai és a tarnabodi támadás. Az első gyilkosságot 2008. november 3-án Nagycsécsen követték el, ahol Nagy József és sógornője, Illés Éva volt az áldozat. 2009. február 23-án aztán Tatárszentgyörgyön lőtték agyon a 28 éves Csorba Róbertet és ötéves kisfiát, majd 2009. április 22-én Tiszalökön az 54 éves Kóka Jenő következett. Az utolsó támadás 2009. augusztus 3-ra virradóra Kislétán történt. Akkor az ágyában alvó, 43 Balogh Máriát ölték meg, 13 éves kislányának pedig maradandó sérüléseket okoztak.