Több mint hatvan túszt szabadítottak már ki abból a luxusszállodából Burkina Fasó fővárosában, amit pénteken este támadtak meg fegyveresek. Az akciót az al-Kaida nevű terrorszervezet vállalta magára. A merénylők először autókat robbantottak, később pedig túszokat ejtettek a hotelben.

Remis Dandjinou, a nyugat-afrikai ország kommunikációs minisztere azt közölte, hogy a mentőakciónak köszönhetően harminchárom túszt, köztük Clement Sawadogo munkaügyi minisztert is sikerült épségben kijuttatni a Splendid nevű szállodából. Rajtuk kívül még 30 sebesült vendéget szabadítottak ki. A kommunikációs miniszter szerint halálos áldozatok is vannak, de pontos számot nem tudott mondani.

Az Index a BBC nyomán azt írja, hogy helyi idő szerint fél nyolc körül két autóba rejtett bomba robbant a város repteréhez közel eső Splendid Hotel előtt. Az ENSZ alkalmazottai és a nyugati turisták körében népszerű hotelbe ezek után három-négy fegyveres rohant be. Más beszámolók szerint több tucat, a szálloda előtt parkoló gépjárművet gyújtott fel a három-hat támadó, majd tűzharcba keveredett a helyi csendőrséggel. Úgy tudni, a közeli Cappuccino kávézót is támadás érte.