Az egész olyan, mint egy durva thriller, pedig tényleg megtörtént. A Daily Mail szerint a 38 éves svéd orvos nyugtatóval felütött eperrel kábított el egy stockholmi nőt, akit előbb megerőszakolt, majd 560 kilométerre lévő vidéki házába hurcolt, hogy aztán a bunkerébe zárva szexrabszolgát csináljon belőle.

A svéd Josef Fritzl szeptember 12-én egy randi ürügyén jutott be a nő stockholmi otthonába, ahol jókora dózis Rohypnolt tett a romantikáshoz előkészített italokba és a csokoládéba mártott eperbe. Miután a gyógyszer kiütötte vendéglátóját, még a lakásban megerőszakolta, majd egy tolószékben vitte le a kocsijához. 

A férfi gumiálarcot viselve autózott le a Stockholmtól 560 kilométerre délre fekvő Kristianstadba, miközben több alkalommal altatót adott be a nőnek, nehogy véletlenül magához térjen. A birtokán aztán a háza alatt kialakított bunkerbe zárta áldozatát, akit a következő hat napban megkötözve vagy megbilincselve tartott, és egy csomószor megerőszakolt. 

A férfi állítólag a saját kezével építette a 60 négyzetméteres bunkert, és kifejezetten az volt a célja, hogy ott szexrabszolgákat tartson. A jelek szerint eléggé eltökélt volt, a munkálatok ugyanis nagyjából öt évet vehettek el az életéből. A betonnal megerősített, 32 centiméter vastag falú pincében egy hálószoba, egy vécé és egy teljesen felszerelt konyha is volt, sőt egy kicsi, fedett udvar is tartozott hozzá, ahová anélkül mehetett ki a szexrabszolga, hogy a szomszédok kiszúrták volna.

Az orvos minden apró részletre odafigyelt. A nő véréből és hüvelyváladékéból például azért vett mintát, hogy a munkahelyén elvégzett tesztekkel megbizonyosodjon róla, hogy nincs semmilyen nemi betegsége. A nem kívánt terhesség elkerülése véget pedig állítólag fogamzásgátlót adott neki. 

A férfi néhány nap után ruhákért ment vissza a nő stockholmi otthonába. Ekkor szembesült vele, hogy áldozatát eltűntként keresik, és a rendőrség már átvizsgálta a lakását. Az orvos egy kicsit pánikba esett, de esze ágában sem volt feladni magát. Kockázatos tervet eszelt ki, hogy elkerülje a lebukást. Szeptember 18-án a nővel együtt állított be a stockholmi rendőrkapitányságra.

Az orvos fenyegetése hatására a nő előadta, hogy igazából jól van és tökre nincs eltűnve, ezért nyugodtan befejezhetik a keresését, de a nyomozóknak gyanús lett a mondandója, így külön is kihallgatták. Ennek során mesélte el, hogy milyen szörnyűségeken ment keresztül. A nőnek nagy mázlija volt, hogy a rendőrök átláttak szitán. A gyanú szerint a férfi azt tervezte, hogy éveken át a szexrabszolgája lesz.

A gyomorforgató részletek az orvos barátait is megdöbbentették. Ugyan szerintük nem élt valami nagy szociális életét, de egyébként nagyon segítőkész és udvarias volt. Miután vádat emeltek ellene, egy ismerőse "kiba***t betegesnek" nevezte a tettét, egy másik meg egy filmhez hasonlította a történteket.