Egész életében kínozhatták azt a kisbabát, akit nevelőapja 2013 augusztusában úgy megrázott, hogy a kisfiúnak megsérült az agya, és nem sokkal később meghalt a kórházban. A nevelőapa a Kékfény riporterének adott képtelen magyarázatot a gyerek sérüléseire.

A 32 éves férfi és élettársa a két nagyobb gyerekre fogták a csecsemő sérüléseit. A kisbabának korábban a karja és több bordája is eltörtött, de égési sérüléseket is találtak a testén. A nevelőapa ugyanis egyszer úgy döntött, hogy az egyik náthás testvérével együtt a csecsemőt is meggőzöli kamillával, és a csecsemő lábát a forró fazékhoz nyomta.
Reggel kelek fel, és akkor látom a gyereken, hogy hát piros a homloka, és akkor kérdezem a Vikit, hogy mi lett evvel a gyerekkel, vagy most mi van vele. Azt mondja, hogy hát augusztus volt, vagy szeptember, akkor voltak a nagy melegek, azt mondja, hogy a nap leégette, hogy napszúrást kapott

– mondta a férfi a Kékfény riportjában.

A vádirat szerint a kisbabát hónapokon át egyetlen szakember sem látta, de az ügyben egyetlen orvost és a védőnőt sem vontak felelősségre. A férfi szerint élettársa dolga lett volna, hogy a gyereket orvoshoz vigye.

Én szóltam neki, hogy vigye el, de hát ő nem vitte el. Erről én nem tehetek, én dolgoztam. Egy anyának el kellett volna vinni, ez az ő feladata

– tette hozzá András, a nevelőapa.

A legidősebb gyereknek egyébként András az apja, a többiek viszont mástól születtek. A legkisebb épphogy világra jött, a nő egyedül maradt, és újra összeállt Andrással. A vád szerint a férfi az élettársát és a nagyobb gyerekeket is terrorizálta. Arra is képes volt, hogy enni sem adott a babának, és a nőnek is megtiltotta, hogy megetesse a gyereket.

A 26 éves anyának kiskorú veszélyeztetése és segítségnyújtás elmulasztása miatt kell majd felelnie. Élettársa ellen emberölés miatt emeltek vádat.