Kalapáccsal verte fejbe az altatóval kiütött orvostanhallgatót

2016.01.20. 20:01

A támadó egy izlandi, az áldozat meg egy nigériai egyetemista volt, az incidens pedig 2012 júliusában Debrecenben történt, de a mai napig nem derült ki, hogy miért. Az ügyben szerdán hozott ítéletet a Debreceni Törvényszék, ami életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a vádlott E. C. F.-et, akit két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, illetve 5 évre kiutasított az országból.

A vádirat alapján mindkét nő a Debreceni Egyetem orvostanhallgatója volt, és összebarátkoztak egymással. A páros 2012. július 24-én is együtt töltötte a délutánt, vásároltak és kozmetikushoz mentek. E. C. F. későn este invitálta lakásába nigériai társát, akinek egy kis meglepetéssel készült: altatót kevert az ételébe. A gyógyszer hatására F. B. rövid időn belül elaludt, és még másnap reggel is annyira gyengének, elesettnek érezte magát, hogy az egész délelőttöt az ágyban töltötte, amíg barátnője az ügyeit intézte a városban.

Alvás közben verte fejbe

A vádlott délelőtt vitte haza a nigériai nőt, aki továbbra is elesett állapotban volt, ezért a halószobában lefeküdt aludni. Közben E. C. F. magához vett egy csaknem fél kilós kalapácsot, ráült F. B vállára és hátulról fejbe verte. Az ütéstől a nő magához tért, mire barátnője újra lesújtott rá, majd dulakodni kezdtek egymással. Az áldozatnak valahogy sikerült kicsavarnia a kalapácsot támadója kezéből, és bár társa a hajánál fogva próbálta visszarángatni, végül kijutott a lakásból.

Megrepedt a koponyája

Az erősen vérző nigériai diák a szomszédos lépcsőházban talált egy segítőkész szomszédot, aki kihívta a mentőket. F. B.-t a Kenézy Kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a feje két helyen megrepedt az ütések hatására. A mentők értesítése nyomán a rendőrök is kimentek a helyszínre, de a támadót már nem találták ott.

Ismeretlen az indíték

A bántalmazás indítéka sem a nyomozati szakban, sem a bíróságon kétséget kizáróan nem nyert bizonyítást. A vádlott végig tagadta a bűncselekményt, a bíróságon nem tett vallomást, korábbi vallomásai pedig ellentmondásosak voltak. A vádlott adósságára hivatkozott, arra, hogy egy harmadik személy volt az elkövető, de egy másik alkalommal arra is, hogy a sértett saját magát gyógyszerezte be és magának okozta a sérüléseket. Mindezekre azonban a bíróság nem talált bizonyítékot

– írta közleményében a Debreceni Törvényszék.

Az ítélet a vádlott ügyvédjének fellebbezése miatt nem jogerős.