A tatabányai B. Zsolt 2014. május 24-én 2-3 liter bor legurítása után találkozott össze a nála idősebb asszonnyal, aki szintén erősen ittas volt. Rövid ideig beszélgettek, és annyira begerjedtek, hogy az út menti bokros területen estek egymásnak. A férfi a szex közben ragadta meg a hanyatt fekvő nő nyakát, majd addig szorította, amíg megfulladt. Tettéért a bíróság szerdán első fokon 11 év börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat alapján B. Zsolt az utcán futott össze áldozatával, korábban egyáltalán nem ismerték egymást. A férfi a beszélgetés során egy cigit adott neki, majd közösen döntötték el, hogy akkor most szexelni fognak. Így is történt: bementek az út mellett lévő fás-bokros területre, aztán egymásnak estek. A vádlott az aktus közben két kézzel kezdte fojtogatni az asszonyt, aki a légutak elzáródása miatt fulladásos halált szenvedett.

B. Zsolt a gyilkosságot követően egy közeli bokor aljához húzta a holttestet, amit faágakkal és a helyszínen talált fóliadarabokkal takart le. Ezután magához vette a nő cipőit és a nadrágját, és olajra lépett, később pedig eldobálta a ruhákat.

A police.hu híre szerint az elhunytat napokig eltűntként keresték. Az asszony holttestére május 28-án a családtagjai bukkant rá a bokros területen. A helyszíni szemle még javában tartott, mikor a nyomozók megtudták, hogy az áldozatot B. Zsolttal látták utoljára. A rendőrök az otthonában fogták el az akkor 40 férfit, aki beismerő vallomást tett.

B. Zsolttal szemben emberölés büntette miatt emeltek vádat. A Tatabányai Törvényszék szerdán első fokon 11 év börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott az utolsó szó jogát beismerte tettét, és sajnálatát fejezte ki a sértett családjának. Azt mondta, hogy nem direkt csinálta

– mondta el a Velvet kérdésére dr. Szabó Ferenc sajtószivivő.