2015 júniusában egy hajdúszoboszlói nő berúgott, és a három éves gyerekével a vonatsínekre feküdt. Ha a rendőrök 18 perccel később érkeznek a helyszínre, már nincsenek életben, így viszont az anya ellen most a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat – írja a HVG.  Letöltendő börtönbüntetést kaphat.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Mint a lap írja, a pszichiátriai kezelés alatt álló, rendszeres alkoholfogyasztó vádlott állapota és életvitele miatt a gyerek gyámja az anyai nagyanyja volt, de együtt éltek, négyesben, a nő felnőttkorú lányával.

A nő az elkövetés napján több pohár sört megivott otthon, illetve abban az italboltban, ahol nagykorú lánya pultosként dolgozott. Délután három óra közül a kisebbik gyerekével elment a hajdúszoboszlói vasútállomáshoz közeli élelmiszerboltba, hogy édességet vegyen neki. Ezután órákig bolyongtak a városban, mígnem este hat körül bementek egy sörözőbe, ahol nem akarták kiszolgálni, mert túl részeg volt.

Ezután kézen fogta a gyerekét, közölve, hogy „megyek a gyerekkel a vonat alá”. Valóban lefeküdt a sínek közötti talpfákra, 3 éves gyermeke is ott volt mellette: folyamatosan felé tartotta az egyik karját, hogy észlelje az ottlétét. A pultos eközben hívta a rendőrséget, akik először a gyereket vitték le a sínekről, majd a nőt is. A következő vonat 18 perccel később jött.

A gyermeket a gyámhivatal kiemelte a családból, gyámjának gondozási, nevelési joga szünetel, nő szülői felügyeleti jogát jogerősen megszüntették.