18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Zagyvarékasi gyilkosság: a fiú azt mondja, csak a barátnője gyilkolt

2016.01.29. 14:55

Mint arról beszámoltunk, a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a 14 éves zagyvarékasi lányt és 16 éves párját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték a lány édesanyját. 

A meghallgatás után a fiú anyja beszélt a Velvetnek a gyilkosság állítólagos körülményeiről. Az asszony szerint csak a lány szurkálta össze az asszonyt, majd azt mondta a fiának, menjenek szexelni.

A lány ügyvédje nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Azt sem mondta meg, hogy védence elismerte-e tettét, csupán az előzetes letartóztatás tényét erősítette meg. A 16 éves fiú édesanyja viszont mindent elmesélt, amit fiától tudott a gyilkosságról.

Csak néhány hete, január elején ismerték meg egymást. A lány azóta mindössze kétszer volt a családunknál. A meggyilkolt édesanya nemcsak a gyermekemtől, hanem általában a fiúktól tiltotta a lányát

– mondta el kérdésünkre a nő.

A 16 éves fiú hétfőn este állítólag éppen azért indult hozzájuk, hogy megpróbáljon dűlőre jutni párja anyjával.

Amikor megérkezett, a lány elgáncsolta az anyját, majd egy konyhakéssel össze-vissza szurkálta. A fiam csak annyit mondott: „mit csinálsz ba**d meg?” A nő közben folyamatosan a lánya nevét hajtogatta. Miután meghalt, a lány azt mondta a fiamnak, hogy menjenek szexelni, és ő belement a dologba. Másnap (kedden) reggel aztán együtt indultak az iskolába Szolnokra

– folytatta az asszony. 

Az anya elmondása szerint gyermeke később a szobájában rejtette el a konyhakést. A lányt a rendőrök még kedden elfogták, majd szerdán a fiút is őrizetbe vették. Az asszony biztos benne, hogy fia ártatlan, csak azt nem érti, hogy miért nem szólt neki a történtekről.

A Velvet megpróbálta megszólaltatni a lány hozzátartozóit, de a zagyvarékasi háznál senki nem nyitott ajtót. A család láthatóan jó körülmények között élt a településen. A tinédzser 2012-ben elhunyt édesapja Zagyvarékas alpolgármestere és körzeti orvosa is volt. Az egyik szomszéd szerint az asszony nem dolgozott férje halála óta, és teljesen elzárva élt gyermekével.

„Ha két hétig nem jöttek volna ki a házból, az sem tűnt volna fel"

– fogalmazott.