Jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy kecskeméti férfit, aki többször is molesztált egy rábízott óvodás kislányt – írja a Délmagyar.hu.

A férfi 2013 őszén egy Kecskemét melletti tanyára költözött, ahol a ház körüli teendők elvégzéséért cserébe szállást és ellátást kapott. A nő, akinek dolgozott, egyedül nevelte kislányát, akit néha rábízott a férfira, mikor betegsége miatt átmenetileg járóképtelenné vált.

A férfi és az ötéves kislány 2015 februárjában egy délután az óvodából kettesben indult haza, majd a vonatról leszállva, a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta a gyereket. Ezt 2015 áprilisában egy közeli tanyán is megtette. 

A kislány ezt elmondta az anyjának és az egyik szomszédjuknak, majd mikor a nő krédőre vonta a férfit, az elismerte tettét.

A táblabíróság jogerős döntésével a vádlott beismerő vallomására és büntetlen előéletére tekintettel enyhített az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék tizenkét év szabadságvesztést kiszabó ítéletén és hét év fegyházra ítélte a férfit.