A 23 éves John William Holland az idahói KMVT csatorna reggeli műsorának meteorológusa volt, ám most nem csak állását veszítette el: ha az ellene felhozott vádak igaznak bizonyulnak, egy időre a szabad levegőtől is megválhat.

Az időjós ellen egy fiatal nő tett feljelentést a Twin Falls-i rendőrségen, azt állítva, hogy Holland 2016. január 29-én, péntek este megerőszakolta.

A jegyzőkönyv szerint a férfi egy étteremben ismerte meg későbbi áldozatát, majd az elég ittas nőt a lakására hívta, ahol tovább itatta, majd erőszakoskodni kezdett vele, tudósít az érintett csatorna, ahol a vádemelés után azonnal felfüggesztették Holland munkaviszonyát.

A nő a nemi erőszak után elhagyta a lakást, és azonnal a helyi rendőrőrsre ment. Feljelentése nyomán másnap reggel a rendőrök átkutatták Holland lakását, ahol találtak egy használt óvszert, a férfit pedig letartóztatták.

A meteorológus egyelőre mindent tagad, ügyvédje szerint pedig ez a sztori nagyon gyenge lábakon áll.

Ha mégis bűnösnek találják, egy évtől akár életfogytiglanig tartó börtönbüntetést, és akár 50.000 dollár (több mint 13 millió forint) pénzbírságot szabhat ki rá a bíróság.