Jogerős: hat év börtönre ítélték M. S.-t, aki a vád szerint 2014 augusztusában a fiát egy bajonettel legalább háromszor mellkastájékon szúrta.

A kerecsendi M. S. és felesége évek óta együtt éltek alkoholista fiukkal és annak élettásával. Ifjabb M. S. milliós nagyságrendű adósságot halmozott fel, amelyet a szülei fizettek vissza - emiatt kapcsolatuk felszültségekkel terhelt volt. Így jött el az a 2014. augusztusi nap, amikor a vádlott és felesége egy disznótorból értek haza, ittas állapotban - írja a heol.hu.

Ifjabb M. S. valamiért kiabálni kezdett, és kidobálta a hűtőből a benne tartott élelmiszereket. Az apja hiába kérdezte, miért teszi ezt, de már ekkor szólt a szomszédnak, hogy hívja a rendőröket. Nem sokkal ezután a fia rátámadt M. S.-re, a fején és felsőtestén többször megütötte.

Erre az apa bement a szobába, felkapott egy bajonettet, és legalább háromszor mellkastájékon szúrta a fiát. A fiú kimenekült az udvarra, ahol összeesett, és rövid időn belül meghalt. A vádlott maga hívott mentőt, és a diszpécsernek elmondta: ő szúrt. Az ellene zajló eljárás során is elismerte bűnösségét.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2015 szeptemberében M. S.-t emberölés miatt 6 év börtönre és ugyanannyi közügyektől eltiltásra ítélte. Legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyben az ügyész súlyosbításért fellebbezett. De a Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa hétfőn helybenhagyta az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletét.