A jelenleg 83 éves John Feit azt hihette, hogy ennyi idő után már biztos megússza, de hatalmasat tévedett. Az egykori katolikus papot kedden az Arizona állambeli Scottsdale-ben vették őrizetbe a rendőrök Irene Garza texasi szépségkirálynő 1960-as meggyilkolásának vádjával – számolt be az NBC News.

A 25 éves Irene Garzát 1960. április 16-án a texasi McAllen katolikus templomában látták utoljára, ugyanott, ahol John Feit papként dolgozott. A hajdani szépségkirálynő és tanárnő holtteste öt nappal később egy csatornából került elő. 

A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy az elszenvedett sérülések hatására kómába esett nőt megerőszakolták, a halálát pedig fulladás okozta. A helyszínelés során a teste mellett több olyan tárgyra (például egy gyertyatartóra) bukkantak, amelyek a templomból származtak.

Az akkor 27 éves John Feint már a gyilkosság után gyanúba keveredett, az áldozatnál ugyanis a templomi holmikon kívül a dianézegetőjét is megtalálták. Szintén ellen szólt, hogy 24 nappal korábban egy másik nő megtámadása miatt vették őrizetbe, majd elbukott egy rendőrségi hazugságvizsgálaton.

A férfi végül csak 2004-ben állt az esküdtszék elé, ám a szavazás eredménye alapján nem vádolták meg a gyilkossággal. 2013-ban aztán egy interjúban tagadta, hogy bármi köze lenne az esethez. Azt állította, hogy amikor utoljára látta Garzát, éppen a templom előtt ácsorgott. Az ügyészség egyelőre nem közölte, hogy most milyen bizonyítékok alapján csukták le.

A szépségkirálynő családja képtelen volt beletörődni, hogy a tettes hosszú évtizedek után is szabadon kószált, ezért „Igazságot Irene Garzának” néven hoztak létre egy Facebook csoportot.

Irene Garza mától végre békében nyugodhat, igazságot szolgáltattak neki... Ez egy komoly áttörés az 56 éves ügyben

– írták egy friss bejegyzésben.