Nicole Lovell január 27-én szökött meg családja blacksburgi otthonából. A holttestét négy nappal később a 80 mérföldre lévő Surry County-ban találták meg. A Sun szerint a megtört apának egy televíziós riportból kellett megtudnia, hogy szeretett lánya nincs többé, mivel a rendőrök elfelejtették értesíteni, hogy gyilkosság áldozata lett.

A hatóságok szerint a lány az eltűnése napján a 18 éves David Eisenhauerhez tartott, akit az interneten ismert meg. A fiatalok titkolhatták a kapcsolatukat, és Nicole-nak vélhetően azért kellett meghalnia, mert a korkülönbség miatt az egyetemista nem akarta, hogy kitudódjon a románcuk. A fiút emberrablással és emberöléssel, míg egyik diáktársát bűnrészességgel vádolják. A 19 éves Natalie Keepers a holttest elrejtésében segíthetett Davidnek.

Az elhunyt tini apja, David Lovell először a Dr. Phil című talk showban beszélt a történtekről. Mint mondta, a hatóságok elnézést kértek tőle, ő meg nem neheztel rájuk. Az egyetemistákkal szemben viszont már nem volt ennyire elnéző. Eisenhauer arcára például ránézni se tud, mert éktelen harag önti el.

Szeretném, ha egy cellába zárnának vele. Biztos vagyok benne, hogy kiszedném belőle a válaszokat. Elvette tőlem a kicsi lányomat

– fakadt ki az apa.