Egy év börtönt kapott jogerősen Borda István, azaz Stephanus, az ismert tévés jós, aki nagy összegekkel károsított meg hiszékeny nőket. Egyikük 2011-ben hárommillió forintot utalt át a számlájára, mert a férfi azt ígérte, leszedi a pénzről a rontást, írja a Bors.

A lap megtudta, hogy a férfi az ítélet kimondása után nem sokkal kómába esett, és utána is jártak, mi történt a csalásért jogerősen elítélt jóssal. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint 2015. szeptember 25-én emelkedett jogerőre az ítélet, ami az egy éves börtönt két év próbaidőre felfüggesztette.

Itt még nem látta a jövőjét:

Végül a Borsnak sikerült eléri Borda Istvánt is.

„A hölggyel barátságnak indult a kapcsolatunk, és én magam kértem, hogy az átutalás során írja a közleménybe: kölcsön. Ezt ő maga is elismerte korábban. Vissza akartam adni a pénzt, és egy részét már törlesztettem is korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkértem, nem volt reális esélyem arra, hogy egyszer visszaadjam. Az ítéletem enyhe, rosszabb is lehetett volna! Ennek ellenére pszichésen teljesen kikészültem. Októberben elítéltek, a november 4-i szülinapomat már le kellett mondanom. Ágynak estem, december 19-én édesanyám vidékről jött fel, kórházba vitt. Ott derült ki, három agyi in­farktusom volt és kétoldali tüdőgyulladásom. Mesterséges kómába tettek, anyámat felkészítették a legrosszabbra is. De felkeltem és túléltem. Az orvos szerint csoda, hogy élek! A veséim tönkrementek, járok kezelésekre, de minden erőmmel azon vagyok, hogy meggyógyuljak, és rendezzem a tartozásomat – mondta a lapnak Borda.

A Borsnak tavaly egy Svájban élő nő is mesélt arról, hogy a jós 22 millióval tartozik neki.