A nagykovácsi Kálvária sétány közelében lévő faház hétfőn kora délután robbant fel. A tűzoltók egy 60 éves férfit hoztak ki az épületből, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Velvet úgy tudja, hogy az illető szándékosan okozhatta a gázrobbanást, öngyilkos akart lenni. Mivel a detonáció nem ölte meg, utána elvágta az ereit és hasba szúrta magát, de így is életben maradt. 

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte, a harminchat négyzetméteres faház pincéjében robbant fel valami, és emiatt az egész ház összeomlott. A detonáció a szomszédos épületeket nem rongálta meg.

Update: 

A helyszínre a pesthidegkúti esetkocsinkat riasztottuk. Egy 60 év körüli férfit kellett ellátniuk, aki életveszélyes mechanikai és égési sérüléseket szenvedett. A helyszíni életmentő ellátás után a beteget traumatológiai osztályra szállították

– nyilatkozta kérdésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, de azt nem közölte, hogy a férfi valóban magának okozott-e sérüléseket.

A rendőrség az eset kapcsán közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.