Peter Eyre és két fia, Simon and Anthony tavaly júniusban Langley Millben akart bosszút állni egy fiatalon, aki egy vélt mopedlopás miatt kezdett balhézni velük. A dühös trió autóval robogott el a házához, majd hatalmas tüzet gyújtottak. Shaun Gauntnak ugyan sikerült kimenekülnie, 17 éves barátnője, Amy Smith azonban tragikus módon 6 hónapos kislányukkal a karjaiban, füstmérgezésben vesztette életét. Rajtuk kívül egy közös barátjuk is meghalt – számolt be a Mirror.

A feldühödött családtagok a tragédia napján benzint locsoltak a ház bejárati ajtajára, majd a kukával és egy kocsival együtt felgyújtották. Shaun Gaunt akkor éppen a párja, Amy Smith, a kislányuk, Ruby-Grace, illetve két barátjuk, Edward Green és Joshua Holt társaságában volt otthon. A lakásból a bejárati ajtó jelentette az egyetlen kiutat, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy már nem tudtak kimenekülni.

A bent lévők közül csak Shaun Gaunt és Edward Green maradt életben. Őket egy létra segítségével a szomszédok mentették ki a második emeleti ablakon keresztül. A tűzoltók később egy takaróba csavarva bukkantak rá Ruby-Grace élettelen testére. Az anyukája az utolsó pillanatokban is magához szorította kisbabáját.

Shaun Gaunt és Edward Green alig két órával korábban balhézott össze Peter Eyre egyik fiával. Azért keresték fel, mert a fiatal apuka szerint a 18 éves Aaron nyúlta le a mopedjét, és vissza akarták szeretni azt. A csetepaté során Shaun Gaunt egy törött sörösüveggel fenyegetőzött és betörte Peter Eyre furgonjának szélvédőjét, aki pedig egy kalapáccsal igyekezett visszavágni. A családtagok ezután botokkal szerelkeztek fel, így sikerült elüldözniük a két fiút.

A trió a gyújtogatással Shaun Gaunton akart bosszút állni. Peter Eyre később azzal védekezett, hogy végig a kocsiban maradt, amíg két fia szétlocsolta a benzint. A bíróság viszont úgy ítélte meg, hogy a gyújtogatást előre kitervelték, és abban mindhármuknak megvolt a szerepe, ezért nem az számít, hogy kinek a kezében volt az öngyújtó. Az apát és két fiát – akik egyébként tagadták az ellenük felhozott vádakat – életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték.