18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy mopedlopás miatt halt szörnyű halált a 17 éves anyuka és kislánya

2016.02.17. 12:48

Peter Eyre és két fia, Simon and Anthony tavaly júniusban Langley Millben akart bosszút állni egy fiatalon, aki egy vélt mopedlopás miatt kezdett balhézni velük. A dühös trió autóval robogott el a házához, majd hatalmas tüzet gyújtottak. Shaun Gauntnak ugyan sikerült kimenekülnie, 17 éves barátnője, Amy Smith azonban tragikus módon 6 hónapos kislányukkal a karjaiban, füstmérgezésben vesztette életét. Rajtuk kívül egy közös barátjuk is meghalt – számolt be a Mirror.

amy-smith
Fotó: Facebook

A feldühödött családtagok a tragédia napján benzint locsoltak a ház bejárati ajtajára, majd a kukával és egy kocsival együtt felgyújtották. Shaun Gaunt akkor éppen a párja, Amy Smith, a kislányuk, Ruby-Grace, illetve két barátjuk, Edward Green és Joshua Holt társaságában volt otthon. A lakásból a bejárati ajtó jelentette az egyetlen kiutat, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy már nem tudtak kimenekülni.

A bent lévők közül csak Shaun Gaunt és Edward Green maradt életben. Őket egy létra segítségével a szomszédok mentették ki a második emeleti ablakon keresztül. A tűzoltók később egy takaróba csavarva bukkantak rá Ruby-Grace élettelen testére. Az anyukája az utolsó pillanatokban is magához szorította kisbabáját.

image
Fotó: Twitter

Shaun Gaunt és Edward Green alig két órával korábban balhézott össze Peter Eyre egyik fiával. Azért keresték fel, mert a fiatal apuka szerint a 18 éves Aaron nyúlta le a mopedjét, és vissza akarták szeretni azt. A csetepaté során Shaun Gaunt egy törött sörösüveggel fenyegetőzött és betörte Peter Eyre furgonjának szélvédőjét, aki pedig egy kalapáccsal igyekezett visszavágni. A családtagok ezután botokkal szerelkeztek fel, így sikerült elüldözniük a két fiút.

88222226 compo
Fotó: Derbyshire Police

A trió a gyújtogatással Shaun Gaunton akart bosszút állni. Peter Eyre később azzal védekezett, hogy végig a kocsiban maradt, amíg két fia szétlocsolta a benzint. A bíróság viszont úgy ítélte meg, hogy a gyújtogatást előre kitervelték, és abban mindhármuknak megvolt a szerepe, ezért nem az számít, hogy kinek a kezében volt az öngyújtó. Az apát és két fiát – akik egyébként tagadták az ellenük felhozott vádakat – életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték.