Ötévi szolgálat után nyugdíjba megy Mia, a tízéves német juhászkutya, aki eddig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának megbecsült tagja volt, írja a police.hu.

Mia egy utolsó melóval búcsúzott a rendőrkutyaságtól, amit természetesen csodásan abszolvált: egy hústolvajt segített elfogni, aki a Pécs melletti nagybani piac húsérlelő üzeméből lopott el 200 ezer forint értékű árut.

A kolbászbűnözésre még egy utolsó csapást mérő eb nyugdíjas évei egyébként valószínűleg kellemesen telnek majd, ezt eddigi társa, Velényi Zoltán főtörzszászlós is megerősítette.

„Miával rögtön megvolt a kölcsönös szimpátia, de időbe telt, amíg összeszoktunk. Fegyelmezett, szívesen dolgozik, okos és ügyes nyomkövető kutya. Nem szokott hibázni. Az utóbbi időben már kíméltem, mert a fajtára jellemző betegségek tünetei már nála is jelentkeznek. Kevésbé bírja már a csípő és a gerinc megterheléseit, hamarabb elfárad, nem szívesen ugrik. Már megvan, nyugdíjasként hová kerül, olyan családhoz, ahol szintén társként kezelik, jó helye lesz a még hátra lévő éveiben."