A 18 éves Malachi Love-Robinsont kedden vették őrizetbe a floridai West Palm Beach-en, mert a rendőrség szerint úgy kezelt betegeket egy orvosi rendelőben, hogy közben lövése sem volt arról, hogy mit csinál, hiszen nem rendelkezett a praktizáláshoz szükséges végzettséggel – számolt be az ABC News.

Egy ideje már tanulmányoztam a területet. Talán nem volt nyolc, kilenc vagy tíz év. De pont elég volt ahhoz, hogy kimondhassam, tudom, mit csinálok

– méltatta szakmai rátermettségét a médiában csak dr. Love néven emlegetett fiatal.

A hatóságok szerint a tinédzser fehér köpenyben, sztetoszkóppal a nyakában pózolt a klinika weboldalán, azt állítva, hogy professzionális gyógyítóként pszichoterápiával, elektroterápiával és egyéb technikák alkalmazásával képes kezelni a páciensek nyavalyáit.

A fiatal elsőként az ABC News-nek adott interjúban beszélt a történtekről. Saját bevallása szerint „munkáját” jó állampolgárként, a köz szolgálatában végezte, de határozottan tagadta, hogy személyesen vizsgálta volna meg a betegeket. Mint mondta, erre a célra igazi orvosokat és szakembereket alkalmazott.

Védekezését némileg gyengíti, hogy egy rendőr buktatta le, aki egy beteg szerepébe bújva kereste fel a rendelőt, dr. Love pedig pont úgy viselkedett vele, mint egy orvos. Megmérte a súlyát, ellenőrizte a vérnyomását, meghallgatta a tüdejét, majd allergia elleni pirulákat javasolt panaszaira.

A tinédzser ténykedése már januárban is feltűnt a hatóságoknak, de akkor megúszta vádemelés nélkül. Dr. Love annyira hitelesen alakította a szakavatott természetgyógyászt, hogy még üzleti partnerét is sikerült megtévesztenie. Perseus Wells 10 ezer dollárt invesztált a klinikába.

Malachi Love-Robinson ezúttal már keményen megütheti a bokáját az orvososdi miatt. Az ügyészség kuruzslással, lopással és csalással vádolja.