Nagyjából minden részletet megterveztek, a menekülést viszont még gyakorolhatták volna azok a tolvajoknak, akik hétfőn éjjel rámoltak ki egy csepeli ékszerboltot.

Az üzlet pont a Csepel Plaza egyik oldalában található, ezért a három férfi először kiverte az ablakokat, aztán egy drótkötelet kötött a dzsipjükhöz és kiszakította a bolt rácsát.

Horváth Gyula, az üzlet tulajdonosa a Velvetnek azt mondta, hogy a riasztó 1 óra 11 perckor jelzett, alig 20 perccel később a pláza biztonsági szolgálatától is telefonáltak, hogy van egy kis baj.

Mindent szétvertek. Sok aranyat, ezüstöt és főleg órákat vittek el. Éjjel kettő óta itt vagyok és még mindig a nyomokat rögzítik. Valószínűleg csak néhány nap múlva derülhet ki, hogy valójában mennyi minden tűnt el

Mint ahogy az is, hogy mennyi minden maradt meg. A riasztás után több járőr is a a bevásárlóközponthoz ért, de a három férfi nem adta meg magát, és Halásztelek felé menekültek. Valószínűleg az autós üldözéssel is számoltak, a Velvet az üzlet tulajdonosától úgy tudja, hogy a tolvajok

útközben szegecseket szórtak az útra, hogy így rázzák le a rendőröket. Csak aztán jött egy körforgalom és a Jeep Grand Cherokee az árokban landolt.

D. Tamást és M. Gyulát a rendőrök szedték ki az autóból, harmadik társuk viszont elfutott. Hétfő délelőtt a rendőrök csatárláncban nézték át azt a területet, amerre a férfi menekült, hátha elszórt valamennyit az ékszerekből.

A BRFK a két férfit őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, harmadik társukat viszont továbbra is keresik.